måndag 7 januari 2013

Dag 1 - Resedag.

Resdagen med stort R!
Dagen inleddes tidigt efter bara ett par timmars sömn. Vi var uppe kl 02:00 och gjorde de sista förberedelserna, bland annat "rånades" uttjänta kappa på alla sina knappar för att komplettera knappleksakerna som Kiberabarnen i Nairobi kommer få.

Taxin hämtade upp oss kl 03:20 - det var fem pedagoger som åkte med ut till Arlanda. Incheckningen flöt på fast vi fick redan här köa en hel del. Köandet återkom hela resedagen - "hakuna matata"!
Flyget avgick kl 06:20 och vi var framme i Amsterdam kl 8:30. När vi kollat var nästa gate fanns kunde några av oss kolla lite i taxfree-butikerna. Jag, Lena, köpte en adapter eftersom vi glömt ordna det innan.

Här syns Afrika med Kenya och Sverige långt däruppe.
Sen började vår långa flygning vid kl 10:20 och under den flygningen hann vi se film, läsa och äta både frukost, lunch, mellanmål och middag. Dessutom kom flygvärdinnorna med varma våtservetter vid ett par tillfällen så vi kunde fräscha upp oss. Amsterdamtid var vi framme kl 18:10 - den lokala tiden i Nairobi var då kl 20:10. Sen fick vi köa igen....passkontrollen tog tiid.. Bagaget hade i alla fall kommit fram som det skulle för alla och vi kunde promenera till bussarna. Det kändes varmt och fuktigt mot flygplanets kalla AC-luft och dessutom luktade det lite "Kenya" som vi hörde om innan vi åkte hit.


Kvällstrafik - bagaget på busstaket...
Bussresan gav oss en vink om att det här är ett land där man prioriterar saker på ett annat sätt än hemma. Gatorna fram till hotellet var riktigt gropiga grusvägar - busssen fick åka mycket långsamt mellan groparna. Framme vid hotellet kändes det välkomnande och trivsamt - vi kommer trivas här!



När vi installerat oss på rummen avslutades det gemensamma med lite fruktsallad á la Afrika - fräscht och gott. 
Idag skiner solen och vi har kring 20 grader varmt - skönt!
/Lena o Tiina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar