måndag 14 januari 2013

Dag 6-7 Safari

Chauffören Isack, Tiina och Lena på väg ut på Safari till Masai Mara.
Vi åt frukost tidigt på lördagmorgon kl.6.00, efter det åkte vi och blockade upp fyra andra Svenska turister
från deras hotell,sedan var vi klara,att fortsätta färden mot nationalparken, som heter Masai Mara.
Vi stannade vid en utsiktsplats och ett annat plats,där vi handlade bananer för att locka apor till oss, trodde vi, men innan resan var avslutad, hade jag och Lena ätit upp dem. Magarna protesterade senare. Ät inte apbananer!

Aporna som gjorde att vi köpte bananer - sen träffade vi inte på fler apor...




 
Elefanter - finns 7000st i MM-parken.
Vi kom fram till Masai Mara till slut, resan dit var lång och skakig, "tvättbrädeväg" när det inte var det, så var det djupa blöta diken, som gick tvärs över vägen. Vi checkade in oss till vårat tält vid 13 tiden. Området runt tälten var lummigt skuggit, vi beundrade blommorna utanför. Det var blommor, som växer hemma i våra krukor. Vi åt lunch och sedan gick på guidat besök i Masajbyn. Där gick vi runt och fick se deras skola och hur de bor. Husen heter Manyattas och väggarna består av flätade pinnar och komockor, taket lika så fast med halm också.
Ett koskinn bereds för att bli underlag/madrass att ligga på.
Zebror - vanliga i Masai Mara.
De hade en liten dansceremoni till oss och visade även hur man tänder upp en eld på ett tradionellt sätt.
Det fina var, att vi blev inbjudna till guidens hem, han ledde in oss i mörkret, men efter två minuter såg vi
hur det var där inne, efersom det fanns inget fönster, endast ett litet hål i väggen, så att röken kunde hitta ut.
Det där gjorde vi inte gratis, för när vi kom ut var vi mer eller mindre tvungna, att köpa ett halsband av dem,
fast den var ju fin också, vi var nöjda.

Strutsar - en lite grå för att ännu inte fått de vuxna/svarta fjädrarna
Safariresan startade kl.15:30. Solen sken och det var varmt ute, chauffören öppnade takluckan till oss då var det lättare fotografera och se djuren stående. Under rundturen hann vi se bland annat zebror, vildsvin, struts, antiloper, gaseller,buffalos, elefanter, geparden, som var extra fin, den lapade sol och brydde sig inte om oss fast vi var bara två meter från honom med bilen. Vi fastnade i leran i en svacka, men fick hjälp av en annan Safaribil, då var det redan ganska mörkt och skyndade oss därifrån och fick äntligen se ett lejon komma tassandes i buskarna. Alla ville ta kort, men vissa kameror fungerade inte i mörkret, men jag - Tiina - lyckades fånga en bild (tyvärr väldigt mörk).

Sedan var det bara, att gå lägga sig i tältet och dra över myggnätet. Lamporna släcktes i hela området kl 22:00! Ficklamporna var naturligtvis kvar på hotellet i Nairobi.



Dag 7:
Morgonens safaritur var tidig - avresa kl 6:00 - fast chauffören kom kanske en halvtimme senare. Det gjorde inte så mycket för morgonen var härlig och vi fick uppleva lite lugn och ro på savannen. En gepard träffade vi på idag också - den agerade fotomodell för flera safaribilar.
Här satt bilen ohjälpligt fast - vi fick gå ur...
Frukosten väntade när vi kom tillbaka och sen blev det avfärd mot Nairobi. Då äntligen efter ett litet stycke såg vi girafferna. Dom har rymt från parken sa vår chaufför. Några fina bilder tog vi innan vi fortsatte på tvättbrädevägen. Lerhålan som vi klarade igår fastnade vi i fullständigt idag. Runt tio massajer hjälpte bilen loss efter bestämt prutande från chauffören - misstanken väcktes att kanske de har det här som inkomstkälla.
Massaj husen syns knappt - de smälter in i omgivningen.
Resan hemåt kändes ännu längre än resan dit. Det har varit en fantastisk helg med ett stort utbyte av lerhålor (som bilen fastnar i), djur och ett trevligt sällskap.

Längs vägen såg vi många massajer och deras kor, getter och bostäder.

Härlig vy tagen från safaribilen i farten.
Tillbaka på hotellet började vi förbereda för de studiebesök som väntar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar