torsdag 10 januari 2013

Dag 4 - barnhem och Kenswed - besök.

Dagen började likadant som igår med frukost och avfärd vid halv tio.
Samtliga hade den blåa Raoul Wallenberg skolan -tröjan på idag liksom igår. På förmiddagen delade vi oss i två grupper och hälften var på Yaya´s köpcenter medan den andra hälften gjorde studiebesök på barnhemmet New Life. På det barnhemmet bor föräldralösa barn under tre år. Det minsta barnen var under ett halvår gamla. Tiina och eleverna fick hålla i de minsta medan sköterskorna bytte blöjor på löpande band. Lena var ute bland de lite äldre med den andra hälften av elevgruppen. Där fanns "the crawlers", krypbarnen, och "the rockets", gå/spring barnen. Gården kändes trevlig med gott om utrymme för spring och kryp. Där fanns gott om leksaker och en sköterska berättade att de är ute ca 1 tim och 45 min varje dag. Vi märkte att barnen sökte kontakt och uppskattade att vi var där. Gitarren som Hanna hade med sig var mycket intressant.
Alla barn gillar när det låter..



Bussen kom och hämtade oss för lunch gemensamt allihop och sen åkte vi mot Kenswed som är en motsvarande högstadieskola. Skolan låg en bit utanför i ett lummigt område mitt i en sluttning. Vägen fram dit kändes farligt brant och gropig. Vi kände oss väldigt välkomna när vi kom fram. De svenska och kenyanska lärarna presenterade sig för varandra i lärarrummet medan eleverna försökte få kontakt med varandra där ute. Eleverna gick en promenad tillsammans och när de kom tillbaka verkade isen ha lossnat. Härligt med internationella kontakter!!
En välkomstceremoni hölls där samtliga elever fick presentera sig och både de kenyanska och de svenska eleverna sjöng sånger för varandra. Anke och Snigel hälsade på Simon som de träffade igår på Kibera-promenaden. Det blev ett glatt återseende med mycket skratt!
Kenswed elever tillsammans med RWS elever.





Nästa veckas vistelse på Kenswed är nu planerat och eleverna vet vad som händer. Under tiden kommer jag och Tiina vara på förskolan i Kibera hos Marcy och barnen. Dagen avslutades med ett besök på the "Junction" center.

Dusch, middag och information blev det på hotellet. Imorgon ska vi upp tidigt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar