tisdag 8 januari 2013

Dag 2 - San Davy Hotel

Anke och Snigel vid frukosten.
Första dagen i Nairobi vaknade vi (inte utsövda) men ändå - vid åttatiden. Frukosten serverades kl 9 och vi anade att solen skulle värma upp oss under dagen. Den bestod av gröt, rostat bröd, scrambled egg, juice, kaffe som var som the och the. Anke och Snigel som följde med på resan satt och tittade på oss under frukosten. Anke är en dinosaurie som bott hemma hos var och en av avdelning Vintergatans barn i Bromma. Snigel är en virkad figur som följt med från Orion. Både Anke och Snigel var med Tiina när hon ringde till Marcy om en förstaträff imorgon.


Hela gruppen hade information om dagens schema och även i stort om övrig tid. De som ville gick till shoppingcentret Lavington Mall - ca 10 min bort. Vi satt kvar och jobbade med bloggen och vårt material som vi kommer ge till Kiberabarnen. Knappar och vykort med katter, hundar och hästar fixade vi med. Tyvärr kom övriga tillbaka innan vi blev klara med laddningen av bloggkorten. Tur att Angelica sitter hemma i Sverige och kan hjälpa till - det här gjorde mig väldigt frustrerad.

Bloggandet tog sin tid - varje dag.

Hotellets samlingsrum.
Våra högstadieelever hoppade i poolen och njöt i solen innan det blev dags att gå iväg till dagens lunch. Den var bokad på en sportbar vägg-i-vägg med shoppingcentret. Spaghetti Carbonara visade sig vara ätligt men vi är eniga om att - vi beställer något annat nästa gång.

David från Uppsala följde med oss för att fixa en Kenyatelefon så vi kan ringa billigt till varandra. Det strulade lite så Tiina blev lite frustrerad. Men - det ordnade sig förstås! Vi ville köpa äpplen och vatten men vi fick INTE ta med någon väska in i affären. Konstigt men det satt en vakt som stoppade alla väskor vid ingången så David vaktade väskor och vi handlade.

Hibiskus växte som buskar i Nairobi.
Vägarna behövde verkligen ses över.
Vi såg fantastiskt vackra blommor på väg tillbaka och våra krukväxter kan kännas igen här men stora som buskar. Det var några vägarbetare i farten på den gropiga grusvägen men vad gjorde de?? Vi kunde inte se vad som var på gång.



Uppfräschning, vila, planeringsmöte (Anke o Snigel var med) och middag avslutade kvällen. Middagen serverades utomhus och vi satt och lyssnade på cikadorna (liknande gräshoppor). Lite senare regnade det rejält och vi träffade en familj som bor i Borås - har bott i Skövde och nu är på semester. Världen är bra liten!
Nu väntar dusch och sömn - det behövs!
/Lena o Tiina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar